2018-ban kezdük meg az új Gluténmentes Üzemünkben a gyártást, mely mára már Magyarország nagy üzletláncainak egyik fő beszállítója lett ezen típusú termékek terén is.
Kövessen minket:
Title Image

Írásaink

Főoldal   Dr. Orosz Enikő rovata    Mitől is betegszünk meg?

Mitől is betegszünk meg?

Örömmel látom a Lavina Free oldal kedvelőinek nyitottságát és várakozását . Remélem hamarosan kialakul a számomra megszokott közvetlen párbeszéd közöttünk .

Akik itt vannak, azok valamilyen formában tudatosak, valamiért keresik a gluténmentes péksüteményeket.

Nem célom a gluténmentesség pozitív hatásainak bizonygatása.
Erről sajnos megoszlanak a vélemények. A kételkedők tehetnek egy biológiai próbát, a tapasztalat önmagáért beszél majd.

Mi magyarok, genetikailag a gluténmentes gabonák emésztésére vagyunk alkalmasak.

Nem árulok el titkot azzal sem hogy a krónikus betegségek kialakulásában és fenntartásában kulcsszerepet játszanak a növényi fehérjék. Sajnos a betegek nagy része túldiagnosztizált, túlkezelt. Hosszú betegutakat spórolhatunk meg a holisztikus rendszerben gondolkozó szemlélettel, a tünetek miértjeire koncentrálva. A holisztikusan gondolkozó orvos egy jó detektív.

Tulajdonképpen oknyomozást folytat a páciens kikérdezésével, feltételezve a beteg őszinteségét, elfogadható magyarázatot ad a betegségek kialakulásáról, összefüggéseket keres, hiszen a megértéssel kezdődik a gyógyulás útja.

Mitől is betegszünk meg?

A válasz egyszerű.
Amit minden nap túl sokat, vagy túl keveset csinálunk.
Az egyik központi tényező a táplálkozás , ebből általában túlteljesítünk, viszont aluldozírozzuk a mozgást. Van olyan ismerősöm , akinél a mozgás kimerül az előírt gyakorlatsor elolvasásában és elméleti rögzítésében…

Ahogyan mindennap eszünk , ugyanúgy napi szinten kellene mozognunk is , hiszen az élettani folyamatok hormonális szabályozásához a mozgás nélkülözhetetlen.

A nem evés is baj, de ezzel kevesebben küzdenek.
Ebben a karantén időszakban a depresszió és a feszültség oldására legtöbben a nassolást választják. Így az úgynevezett civilizációs betegségek tömegessé válnak. Konkrétan ebben az országban másfél millió olyan cukorbeteg van, aki nem is tud róla. Ezért is nevezik ezt a betegséget a „néma halálnak”. Itt természetesen a felnőttkori cukorbetegségről beszélek, de az 1-es típusú, gyermekkori cukorbetegek száma is rohamosan nő, ami szintén nem lehet véletlen. Az inzulinrezisztencia sok betegség társa, vagy alapozója. Mögötte mindig ott rejlik az egész szervezetet romboló krónikus gyulladás. Kapcsolt része a túlsúly , elhízás, krónikus fáradtság, a hormonrendszer megbetegedései, a szív érrendszeri betegségek, és természetesen a rák is.

A fent említettek mind hatnak az immunrendszerünkre, napjaink mindenkit foglalkoztató , covid vírussal való megküzdésünkre, beleértve a covid utóhatásait is.