Barion Pixel
2018-ban kezdük meg az új Gluténmentes Üzemünkben a gyártást, mely mára már Magyarország nagy üzletláncainak egyik fő beszállítója lett ezen típusú termékek terén is.
Kövessen minket:
Title Image

Írásaink

Főoldal   Dr. Orosz Enikő rovata    Kövérség vagy betegség

Kövérség vagy betegség

Kövérség vagy betegség, avagy hogyan is kezdődik?

Egyszer csak észrevesszük, hogy szűkebbek a ruhák, feszül a has, mozgás helyett a fekvést választjuk.

A bátrabbak mérlegre állnak, az elkerülők nem tartanak otthon mérleget, így sokan boldog tudatlanságban élik mindennapjaikat.

A betegségekből felépülők örülnek hogy végre híznak, az egész család megnyugszik, hogy ” milyen jól néz ki ” a nemrég nagybeteg rokonuk…

Nos, rossz hírem van.

Amikor megjelennek a plusz kilók, a narancsbőr akár testszerte, az mindig komoly jelzés.

Valami megromlott, rosszul működik, nem megy a méregtelenítés, gond van az egyensúllyal, azaz krónikus gyulladásunk van.
Ezek az egyszerű jelek a máj üzenetei.

Ha a májunk jól van, minden szervünk jól van. Ha testünk vegy- konyhája túlterhelődik és nem tud méregteleníteni, a toxinokat nem tudja raktározni , mert „megtelt „, akkor” helyet keres”, ahová” leteszi.” Ez pedig a zsírszövet.
Ha tehát úszógumik van, az már egy folyamat eredménye, ha úgy tetszik működési zavar, ami melegágya egy következő betegségnek.

A máj mindig a beleken keresztül terhelődik. Tartósítószerek, adalékanyagok, színezékek, a túl sok kalória ,kevés víz, gyulladást serkentő ételek, gyógyszerek, feldolgozott élelmiszerek, kevés zöldség és gyümölcs, dohányzás, alkohol stb. Ebből gyorsan lesz áteresztő bél szindróma, ami terheli az immunrendszert is.

Ezután következik a hasnyálmirigy és pajzsmirigy gyengülése , így előbb utóbb jön a cukorbetegség, hormon és bélproblémák, mozgásszervi betegségek, ízületi gyulladások, szív érrendszeri betegségek, autoimmun betegségek és a rák.

Természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen a szintén népbetegségnek számító fogíny gyulladásról szót sem ejtettem. Feltétlenül meg kell említeni azt a tényt hogy Magyarországon a két vezető haláloki tényező a szív érrendszeri betegség és a rák, aminek a kialakulásáért az életmód a felelős. Másik fontos tény, hogy a genetikai hajlamok megfelelő életmóddal felülírhatóak, a betegségek elkerülhetőek.

Tehát legfontosabb naponta mérlegre állni, elmélkedni, hogy ki hol tart a fenti folyamatban, átgondolni az életet, és felelős döntést hozni.