2018-ban kezdük meg az új Gluténmentes Üzemünkben a gyártást, mely mára már Magyarország nagy üzletláncainak egyik fő beszállítója lett ezen típusú termékek terén is.
Kövessen minket:
Title Image

Írásaink

Főoldal   Dr. Orosz Enikő rovata    Hogyan lehet változtatni?

Hogyan lehet változtatni?

Mi segíti a megoldást? Hogyan lehet változtatni?

Sajnos sokak szabályozása már annyira felborult, hogy több idő és kitartás szükséges a változáshoz, mint azt szeretné.

Az „Adj Uram Isten azonnal” érzés gondolom ismerős…
Minden életmódváltásnál fontos a jól kiválasztott kezdési időpont, a DÖNTÉS pillanata.

Egy túlterhelt élethelyzetben lassabban gyógyul a testünk. Félre kell tenni a gyulladást elősegítő élelmiszereket. Ez komoly válogatást igényel.
Lehet, hogy drágább az egészséges, de hosszú távon a betegség sokkal költségesebb.

Gyulladást keltenek a tejtermékek, a glutén, sokan a lektinekre, és a tojásra is érzékenyek. Fontos a húsfogyasztás korlátozása.

Talán furcsán hangzik, de sokaknak az okosan összeválogatott vegán vagy vegetáriánus étrend jelenti a megoldást.

A tartósítószerek, ízfokozók az egész szervezetünket károsítják. Gondoljunk csak bele mekkora divat lett „csipszeket” fogyasztani! Természetesen legjobb a frissen elkészített élelmiszereket fogyasztani.

Fontos a halfogyasztás, de emellett alapvető a nagy mennyiségű omega-3 zsírsavak bevitele, hiszen enélkül csak „éppen hogy” működünk. Gondoljunk csak arra, hogy az agy kétharmada omega-3 zsírsav.

Sajnos az is tény, hogy a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma negyedére csökkent az elmúlt 25 évben, így ezek pótlása nélkülözhetetlen.

Ugyanolyan fontos gondolni a mikrobáinkra is. Egy széles spektrumú, minél többféle baktériumot nagy mennyiségben /minimum 10 a kilencediken/ tartalmazó probiotikum sokat segít az emésztésben.

Jót tesznek a növényi gyulladásgátló kiegészítők, fűszerek teák gyógygombák is.

A méregtelenítés megsegítésére is gondolni kell az életmódváltás, fogyókúra során, de legjobb ha ez a mindennapok részévé válik.

Alapvető a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztása, ezt testsúlyra számoljuk /kilónként 0,3-0,4 deciliter/, hiszen mosni csak vízzel lehet!