
A Doktornő válaszol
Miért gyulladáskeltők a tejtermékek?
Az üzletekben kapható tejtermékek kazeinje A1-es típusú, ez pedig az emésztés során béta-kazomorfinná bomlik, amely a hasnyálmirigy inzulint termelő sejtjeihez kapcsolódva immuntámadást indít. Ez a támadás maga a gyulladás, nagy valószínűséggel ez okozza az l-es típusú cukorbetegséget.
A sok húsfogyasztás milyen hatással van a szervezetünkre?
A túlzott húsfogyasztás , a magas Omega 6 -os zsírtartalom miatt fokozza a szervezet krónikus gyulladását, és ezzel gyorsítja az öregedést. Az egészséges Omega 6 és Omega 3 arányának 3:1 alattinak kellene lenni, ami azt jelentené, hogy testünkben tökéletesen működik a regenerálódás.
Ezt a húsfogyasztás mérséklésével , az Omega 3 zsirsavak fokozott emelésével, az ebben gazdag halak, illetve táplálékkiegeszitők fogyasztásával, a főzési technika átalakításával, elsősorban párolással érhetjük el legkönnyebben.